Nieuw Zeeland

"Ontdek het natuurrijke land van de Maori"

Van een ritje in de Kelburn Cable Car om de hoofdstad Wellington te verkennen, tot een dagtrip naar een Maori-Maere Ďbuurthuisí. Nieuw-Zeeland is een veelzijdige bestemming, bomvol cultuurhistorie en afwisselend natuurschoon. Een geliefde excursie tijdens een vakantie Nieuw-Zeeland is naar het fascinerende Rotorua. De kleurrijke bronnen en geisers zijn een lust voor het oog, net als het uitzicht waarop waar de Sky Tower u trakteert in Auckland.


Maak kennis met de hoofdstad Wellington

In het zuidwesten van de Grote Oceaan ligt Nieuw-Zeeland, de oosterbuur van AustraliŽ. Nieuw-Zeeland bestaat uit het Noorder- en Zuidereiland. Op het Noordereiland kenmerkt de natuur zich door vulkanisme, terwijl het Zuidereiland bedekt is met de Nieuw-Zeelandse Alpen en fantastische fjorden. Natuurlijk maakt u tijdens een vakantie Nieuw-Zeeland ook kennis met de zuidelijke hoofdstad Wellington. In het centrum van Wellington is de City to Sea Bridge is een opvallende verschijning. De houten sculpturen die deze brug versieren lijken iets weg te hebben van twee vogels en vissenstaarten. Het is een voetgangersbrug die het stadscentrum met het zakendistrict Lambton Quay verbindt. Wie graag op een unieke manier de bezienswaardigheden van de stad verkent, kan in de Kelburn Cable Car stappen. Dit ritje vertrekt vanuit Lambton Quay en klimt naar de Kelburn Terminal. Ten zuiden van deze brug ligt het nationale museum Te Papa Tongarewa. Een must-see in Wellington voor wie meer over de Maori-cultuur, natuur en geschiedenis van het land wil weten.


Een dagtrip naar een Maori-Marae vanuit Auckland

Een ander hoogtepunt in Wellington is een beklimming naar 196 meter hoogte op het uitkijkpunt van de Mount Victoria. Onderweg naar de top komt u langs een filmlocatie van de Lord of the Rings en wordt u getrakteerd op een schitterend panorama over de stad en de haven. In het noorden van Nieuw-Zeeland ligt de ĎCity of Sailsí, oftewel Auckland. Dit is niet alleen de grootste stad van het land, maar het heeft ook de grootste haven. In zoín 10 minuten loopt u van de haven naar de Sky Tower die de skyline van de stad bepaalt. Wie geen last heeft van hoogtevrees, kan op 182 meter hoogte smullen van een ijsje in het Sky Cafť ťn genieten van een 360 graden uitzicht over de stad. Daarnaast is het in Auckland mogelijk om nader kennis met de oorspronkelijke bewoners tijdens een excursie van Kras naar Maori-Marae. Dit gebouw is een soort van buurthuis van de Maori. De voorgevel van deze witte huizen zijn versierd met rood geverfd houtsnijwerk.


De kleurrijke geisers en bronnen van Rotorua

Waarom zou u op ťťn plek blijven tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland als het land zoveel bezienswaardigheden heeft? Waterstad Tauranga ligt ten zuidwesten van Auckland in de regio Bay of Plenty. Vanuit hier is een dagtrip naar Rotorua met het Waiotapu Thermal Wonderland absolute een aanrader. Dit park zit bomvol natuurschoon en is geliefd vanwege haar kleurrijke geisers en bronnen. De Champagne Pool is een van de bekendste bronnen met haar groenblauwe water en fel oranje rand. Ten westen van Tauranga ligt Waitomo. In deze plaats staat een boottochtje door de Glowworm Caves Waitomo bij veel mensen hoog op de to do-list. En dat is niet verwonderlijk, want de ontelbare gloeiwormen die als een fonkelende sterrenhemel de wanden van de grot verlichten, zorgen werkelijk voor een magische beleving!


Maak een afspraak