KroatiŽ

"Spraakmakende landschappen gevuld met sfeervolle plaatsen"

De talloze verscholen baaitjes en charmante havenstadjes zijn het decor tijdens uw zonvakantie in KroatiŽ. Porec, op het schiereiland IstriŽ, is zoín stadje. Hier kunt u de klokkentoren van de Eufrasiusbasiliek beklimmen voor een adembenemend uitzicht. Kroatische cultuur opsnuiven kan in de stad Dubrovnik. Wandel over de stadsmuren of slenter door de hoofdstraat Stradum. Het absolute hoogtepunt tijdens een vakantie KroatiŽ zijn de betoverende Plitvice Meren.


Ontdek de charmante havenstadjes van IstriŽ

De lange kustlijn aan de Adriatische Zee, de rijke geschiedenis en wonderschone natuur zijn enkele redenen waarom KroatiŽ een geliefd vakantieland is. Langs de kust liggen schilderachtige baaien die u kunt ontdekken tijdens een zonvakantie. Het noordwestelijk gelegen schiereiland Istrie staat bekend vanwege zijn schat aan historische bezienswaardigheden en gezellige havenstadjes waaronder het levendige Porec. Tijdens een wandeling door het oude centrum aan de Ulica Decumanus zijn de Romeinse invloeden goed terug te zien in het stratenpatroon. Voor een waanzinnig uitzicht over Poreč en de blauwgroene Adriatische Zee, kunt u de klokkentoren van de Sint-Eufrasiusbasiliek beklimmen. Deze basiliek in Byzantijnse stijl is vernoemd naar de bisschop Eufrasius en is versierd met kleurrijke mozaÔeken en heeft een prachtige overkoepeling.


Sprookjesachtige Plitvice Meren

Tijdens een vakantie KroatiŽ kunt u een bezoek brengen aan de sprookjesachtige Plitvice Meren, het mooiste stukje natuurgebied van het land. Dit wonderschone nationale park ligt in het binnenland van KroatiŽ en is gevuld met adembenemende watervallen, ruige rotspartijen en meren die omringd worden door gifgroene vegetatie en dichte bossen. Houd tijdens een wandeling door dit natuurspektakel uw ogen goed open en ontdek de rijke fauna die er te vinden is, waaronder de ruim 120 vogelsoorten en bruine beren. Naast een wandeling over houten paden kunt u de meren, die onderling verbonden zijn door een reeks watervallen, ook ontdekken tijdens een boottocht. De zestien Plitvice Meren behoren tot een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van KroatiŽ.


Dubrovnik: de parel aan de Adriatische Kust

Een bijzondere plek aan de circa zesduizend kilometer lange Adriatische Kust van Balkanland KroatiŽ is Dubrovnik. Deze stad ligt in de regio DalmatiŽ waar in het oude centrum de geplaveide hoofdstraat Stradun omringd is met 17e eeuwse gebouwen en statige stadsmuren. Dubrovnik wordt dan ook gezien als het culturele centrum van KroatiŽ. De bijna twee kilometerslange Gradske Zidine stadsmuren worden gezien als ťťn van de opvallendste bezienswaardigheden van de stad. U kunt een wandeling over deze stadsmuren maken langs verschillende torens die dienden ter verdediging en als wapenopslag en slaapplaats voor de stadswachters. Vanaf deze torens is het uitzicht over de stad en de Adriatische Zee fenomenaal. De beste fotoís van Dubrovnik tijdens een vakantie KroatiŽ maakt u vanaf de 405 meter hoge top van de berg Srđ die te bereiken is per kabelbaan.

Maak een afspraak