ArgentiniŽ

"Ontdekkingsreis door het land van de tango"

ArgentiniŽ, het broeiende centrum van de tango, die men tot in de kleinste kroegjes van Buenos Aires vurig danst. Reis met Effting naar het einde van de wereld. Tijdens een vakantie ArgentiniŽ kunt u naar het uiterste zuiden reizen, richting Ushuaia. Vanuit deze stad gaan er diverse excursies naar sprookjesachtige werelden van sneeuw en ijs, waarbij de Perito Moreno gletsjer het indrukwekkende hoogtepunt is!


Het einde van de wereld

Wie ArgentiniŽ googelt krijgt al gauw de blauw-wit gestreepte vlag op zín netvlies geprint. Helden als Maradona en Messi vliegen voorbij. Hoog tijd om zelf naar dit Zuid-Amerikaanse land te vliegen met zijn prachtige rots- en ijslandschappen. Voor dit natuurgeweld reist u met Effting naar Zuid-ArgentiniŽ. Het Ďik ben aan het einde van de wereldí gevoel bekruipt u wanneer u per ferry de meest zuidelijke stad Ushuaia bereikt. Houten huisjes in allerlei felle kleuren liggen vredig aan het Beagle Kanaal, ingeklemd tussen de uitlopers van het Andesgebergte met toppen van eeuwige sneeuw. Tijdens een vakantie ArgentiniŽ kunt u vanuit Ushuaia excursies maken naar Nationaal Park Tierra del Fuego. Een stoomtreintje brengt u naar een wereld van watervallen, bossen, gletsjers en meren. Volg de wandelroute ĎSenda Pampa Altaí en heb de mooiste uitzichten over het Beagle Kanaal en de RŪo Pipovallei.


Temperamentvol Buenos Aires

Onderdompelen in de ĎLatin way of lifeí tijdens een vakantie ArgentiniŽ? Een beter antwoord op deze vraag dan de hoofdstad Buenos Aires is er niet. Het begint al aardig te borrelen in de wijk Palermo Viejo, waar u een schat aan cafťs en restaurants vindt. Van de vele steakrestaurants, die hier Ďparillasí worden genoemd, is Las Cabras een aanrader. De vegetariŽr zal het niet makkelijk krijgen, ze weten hier namelijk als geen ander hoe ze een goede steak moeten bereiden tegen een aantrekkelijke prijs! Maar het kookpunt wordt bereikt in San Telmo, de oudste wijk van de stad. Hier wordt de tango tot in de kleinste kroegjes en in elke straathoek vurig gedanst. Aan de straten liggen koloniale huizen en statige panden en maken deze wijk tot een van de mooiste bezienswaardigheden in Buenos Aires.


Los Glaciares, ĎFrození is er niets bij

Een wereld van sneeuw en ijs gaat voor u open wanneer u vanuit het dorpje El Calafate, Nationaal Park Los Glaciares betreedt. IJsvlaktes en stevige rotspunten tot het oog reikt. De kunsten van Elsa in de film ĎFrození vallen in het niet bij het zien van een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van heel ArgentiniŽ, de Perito Moreno gletsjer. Haast even indrukwekkend is het gekraak en kabaal van grote ijsblokken die langzaam van de immense gletsjer afbrokkelen, rechtstreeks het azuurblauwe Argentinomeer in. Maak een afspraak