Cuba

"Even terug in de tijd in het Caribisch gebied"

Tijdens een vakantie Cuba verkeert u even helemaal in een andere wereld. In de hoofdstad Havana kleuren koloniale gebouwen, oldtimers en de levendige bevolking het straatbeeld. Terwijl u aan de noordwestkust van Cuba in Varadero kunt neerstrijken op de meest paradijselijke stranden aan de Atlantische Oceaan. Dompel u onder in het land van de authentieke sigaren, son-muziek en swingende salsa tijdens een rondreis door Cuba. 


'La historia del Cuba'

Op het Zuid-Amerikaanse eiland Cuba lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Spaanse, koloniale huizen en Amerikaanse oldtimers bepalen hier nog steeds het straatbeeld. Ze getuigen van het Spaanse tijdperk en de latere Amerikaanse periode. Laat u in de swingende hoofdstad Havana in het noorden van Cuba betoveren door zwoele muziek, sigaren, pastelkleurige panden en gezellige cafťs. Wat is er nu leuker dan tijdens een vakantie Cuba een ritje te maken door de straten van Havana in een ronkende oldtimer.


Swingende salsa in Habana Vieja

In Habana Vieja, het oude Havana, worden de Spaanse huizen tegenwoordig weer helemaal opgeknapt en zijn vele straten nog verveloos pittoresk. Door het centrum galmt de Cubaanse son waardoor u zich met gemak mee kunt laten voeren op het Cubaanse ritme tijdens een zonvakantie. U ontkomt er niet aan de salsa met de Cubanen mee te dansen! Als u Havana bezoekt dan is een excursie naar het Museo de la Revoluciůn in het centrum een aanrader. Dit museum vertelt de geschiedenis van Cuba en is gehuisvest in het voormalig presidentieel paleis. Heel bijzonder is de barokke spiegelzaal van het paleis waarvoor een zaal uit het Kasteel van Versailles model heeft gestaan.


Varadero: Ďblauw strandí

Cuba heeft duizenden kilometers kust en vooral aan de Atlantische Oceaan zijn er stukken bij met prachtige tropische stranden. De stranden van het langgerekte schiereiland Varadero in het noordoosten van Cuba behoren tot de mooiste ter wereld. Dit strandwalhalla beschikt over maar liefst 20 kilometer aan spierwitte stranden. Varadero wordt niet voor niets Playa Azul genoemd, oftewel Ďblauw strandí. Het zachte kalkstrand van Playa Varadero, vol met kokospalmen, vormt de ideale plek voor een urenlange siŽsta. Of stap tijdens een vakantie Cuba met de zwemvliezen het azuurblauwe water in voor een duik tussen de bontgekleurde koralen. In de avond kunt u vanuit een luxe hotel van Effting in een half uurtje naar Matanzas rijden waar de beroemde 'Club Tropicana' u zal verrassen. Dit pure Ďlatin cabaretí is nog identiek aan de shows uit de pre-revolutionaire tijd. Hier maakt u een Cubaans spektakel mee met prachtige dansers, duizenden lichtjes en opvallende carnavalskostuums. Later op de avond kunt u zelf de heupen losgooien in het dansfestijn van de Tropicana.


Als aperitief een Cuba Libre

Voor een 'eenvoudige doch voedzame maaltijdí bent u op Cuba aan het juiste adres. Wat het land zelf voortbrengt staat op het menu: kip en varkensvlees, rijst en bonen en verse groenten. Het is erg leuk en vaak ook lekkerder om bij Cubanen thuis te eten tijdens een zonvakantie. Veel Cubanen vinden het gezellig om buitenlanders over de vloer te hebben en het is voor hen een manier om iets bij te verdienen. Inmiddels zijn de Ďpaladaresí, de kleine familierestaurantjes, als paddenstoelen uit de grond geschoten. Als aperitief start u natuurlijk op het rumeiland Cuba met een welbekende ĎCuba Libreí of een authentieke Cubaanse ĎMojitoí. Met een echte Havana-sigaar sluit u de avond op gepaste wijze af tijdens een vakantie Cuba.


Maak een afspraak