Verantwoord reizen

TUI Effting en duurzaam toerisme

Als grootste reisonderneming van Nederland speelt TUI Nederland, waar TUI Effting een dochter van is, een prominente rol op de Nederlandse markt. Ook op het gebied van duurzaam toerisme.


Wat is duurzaam toerisme?

Duurzaam toerisme binnen TUI staat voor vakanties met respect voor mens, dier en natuur. Duurzaam toerisme is geen ecotoerisme. Bij ecotoerisme ligt de nadruk op verantwoord reizen naar natuurbestemmingen. Duurzaam toerisme is veel breder. Binnen TUI proberen we elke vakantie - van all inclusive tot wintersport, van individuele zonvakantie tot groepsreis - te 'verduurzamen'.

Dit doen we door vakantieproducten te selecteren waarbij we rekening houden met mens en cultuur, milieu en natuur, waarbij we de positieve impact van toerisme vergroten en de negatieve impact reduceren.


Onze strategie

Om daad bij het woord te voegen, heeft TUI in Nederland al sinds 1998 een duurzaam toerisme beleid. In 2012 is het de driejarenstrategie Duurzaam Toerisme Plan 2012-2015 gelanceerd, met daarin de focus op de vijf pijlers:

1. Verankering - We integreren duurzaam ondernemen in de hele organisatie.

2. Bestemmingen - We investeren in de duurzame ontwikkeling van het vakantieaanbod en de vakantiebestemmingen.

3. CO2 voetafdruk - We verminderen de CO2 voetafdruk, zowel binnen onze airline als onze kantoren.

4. Klanten - We maken duurzame vakanties toegankelijk door relevante en makkelijk vindbare informatie te bieden.

5. Collega's - We zijn betrokken bij (toekomstige) collega's en de maatschappij.

Onze luchtvaartmaatschappij TUI fly is ook opgenomen in deze strategie.


Duurzame accommodaties

Wij bieden graag de beste accommodaties aan van de hoogste kwaliteit. Deze accommodaties zijn gecertificeerd door Travelife of een ander GSTC-erkend keurmerk. Accommodaties die nog niet gecertificeerd zijn, stimuleren wij duurzamer te ondernemen door hen te wijzen op de richtlijnen van Travelife en andere GSTC-erkende keurmerken. Zo kunt u ook in de toekomst blijven genieten van de mooiste vakanties.


Verantwoord vliegen

Wereldwijd leveren luchtvaartmaatschappijen een bijdrage aan de klimaatverandering. TUI fly draagt de wereld een warm hart toe en voelt zich medeverantwoordelijk voor de toekomst van de vakantiebestemmingen. TUI fly zet zich in door de uitstoot van de vliegtuigen zo laag mogelijk te houden en laat verantwoord ondernemerschap zien.


Wijs op wintersport

Sublieme skipistes, besneeuwde bergtoppen en knusse restaurants. Wintersport is voor een van de mooiste tijden van het jaar met genoeg tijd om te genieten en te ontspannen. In veel sneeuwbestemmingen staat de bergnatuur echter onder druk, door toerisme en klimaatverandering. De sneeuwgrens schuift omhoog en er valt minder sneeuw door opwarming van de aarde. Om u ook straks een unieke sneeuwvakantie te kunnen garanderen, zetten we ons in voor duurzame wintersport; wintersportvakanties met respect voor mens en natuur.

 

ANVR
Gelukkig staat TUI Effting en TUI Nederland op het gebied van duurzaam toerisme niet alleen. Sinds 2003 zijn alle touroperators die lid zijn van de brancheorganisatie ANVR verplicht om praktische maatregelen voor duurzaam toerisme te nemen. TUI Nederland voldoet ruimschoots aan de gestelde verplichtingen.

 

 

Maak een afspraak